JKSSB

Top 200 Computer Awareness MCQ’s For Upcoming JKSSB VLW, Election Assistant & other Exams, Download Here



1. Which of the following are computers that are known as number crunchers?
1. Palmtop computers
2. Micro computers
3. Macro computers
4. Super computers
5. Mainframe computers
Correct Answer – “4”


2. How many bits equal one byte?
1. 2
2. 4
3. 8
4. 16
5. 32
Correct Answer – “3”


3. USB is a common interface that enables communication between devices and a
host controller such as personal computer (PC). ‘S’ in USB stands for?
1. Simple
2. Series
3. Serial
4. Specification
5. Sorted
Correct Answer – “3”

Also Read  Preference Link For JKSSB Junior Assistant 2022, Apply Now


4. What is the extension of MS Dos command file?
1 .tmp
2 .bin
3 .dbf
4 .com
5. .doc


Correct Answer – “4”

5. WORM is a data storage technology that prevents the drive from erasing the
data. What is the full form of WORM?
1. Write Out, Read Many
2. Write Once, Read More
3. Write Once, Read Much
4. Write Over, Read Mode
5. Write Once, Read Many


Correct Answer – “5”


6. Which one of the following software applications would be the most
appropriate for performing numerical and statistical calculations?
1. Database
2. Spreadsheets
3. Graphics Package
4. Document Processor
5. Slide Presentation

Also Read  JKSSB PAAs paper too was leaked, Rs 4 cr deal was struck for Foresters’ exam


Correct Answer – “2”
7. Which among the following is not an input device?
1. Light pen
2. Plotter
3. Track ball
4. Microphone
5. Keyboard
Correct Answer – “2”


8. Which of the following technologies were used by third-generation computers?
1. Transistors
2. Integrated circuits
3. Vacuum tubes
4. VLSI
5. Semiconductor
Correct Answer – “2”

Download PDF On Below Link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
error: Content is protected !!